Melk

Wij gebruiken niet veel melk. Hooguit om eens in de zoveel weken een toetje te maken. Daar koop ik een halve liter verse volle melk voor.

Maar zo nu en dan heb je toch wel een beetje melk nodig bij het koken. Dan gebruik ik graag een klein pakje houdbare melk. Meestal is de 200 ml. meer dan voldoende.

Tot voor kort kocht ik die pakjes altijd bij de Appie. Maar na de verbouwing kon ik ze niet meer vinden. De houdbare melk leek sowieso verdwenen, maar bleek op een andere en logischer plek te staan. Maar geen kleine pakjes meer in dat vak. Wel pakken en flessen van een liter of zelfs meer. Maar wat moet ik daar nou mee. Veel te veel en zo drinken doen we het niet.

Wat er wel staat zijn allerlei pakken van “nep”melk. Amandel-, soja- of havermelk in soorten en maten, met of zonder extra smaakjes. En dat vind ik dan echt een beetje gek. Was er nou helemaal geen plekje meer te vinden voor die kleine pakjes? Die waren nou juist zo handig.

Misschien is de filiaalchef nog te beïnvloeden? Kan ik allicht proberen…

10 thoughts on “Melk

  1. Plantaardige melk is niet alleen veel diervriendelijker, het is ook nog eens beter voor je gezondheid én veel langer houdbaar. Ik zou zeggen probeer het eens uit voor je het afwijst.

  2. Ja, het assortiment is soms aan grote veranderingen onderhevig.
    Word er ook niet altijd vrolijk van.

  3. Ik zal hier eens bij Appie kijken, ik gebruik melk ook op die manier…

  4. Altijd jammer als assortiment wijzigt. Ik zou inderdaad de chef eens benaderen, wie weet…

  5. Dat die pakjes bestonden wist ik niet, ik koop altijd een fles houdbare melk en doe er lang mee. Niet de lekkerste melk maar goed genoeg voor pudding of toetjes.

Comments are closed.