Grappig

Vandaag is hét de dag om een grap uit te halen. Een leuke grap natuurlijk, geen grap waar mensen van schrikken. Geen grap die een ander benadeelt. Gewoon, iets waar je op zijn minst toch om moet glimlachen. Maar schateren zou nog beter zijn.

Hou ik vandaag iemand voor het lapje? Misschien…? Maar ik kijk ook even terug, want ik zocht op internet naar bijzondere 1-aprilgrappen. En dat viel nog niet mee.

Bron: Google foto’s / AD

Maar de grap van Edo van Tetterode in 1962 was wel heel erg leuk gevonden. Hij vond op het strand van Zandvoort een aangespoeld beeld van het Paaseiland.

Dat hij het beeld zelf gemaakt en neergelegd had, bleek natuurlijk pas later. Maar toen waren er al duizenden mensen en nationale en internationale pers op afgekomen. Het beeld staat nog steeds in de tuin van zijn zoon.

Edo was blijkbaar een echte grappenmaker, want hij maakte ook al eens wereldkundig dat er oesters met gouden munten afkomstig uit een scheepswrak aanspoelden. En ook daar tuinden heel veel mensen in.

Misschien is er ook dit jaar wel weer een vrolijke en creatieve geest met een stunt van jewelste. Tussen al het sombere nieuws van de laatste tijd zou dat wel weer eens mogen 😉

7 thoughts on “Grappig

 1. @Volkstuinvanbemar: dat is een heel leuke. Zou trouwens wel handig zijn met de huidige “schaarste” 😉

 2. Blijft leuk die 1 april grappen! Oudste kleindochter van 6 was met de hele klas ook door de juf voor de mal gehouden. Ze moesten een papiertje met zgn zaden in een pot zaaien en na de pauze was er een pasta plant uit gekomen: spaghetti sprieten staken uit de grond… Ze was zo enthousiast over de grap☺

 3. Ha Els,

  dat zou leuk zijn: een goeie stunt!
  Voorlopig hou ik het bij de stunt van het weer: sneeuw!
  Ook leuk…

  Prettig weekend, Marlou

Comments are closed.