Slim bedacht

Bron: Google foto’s

Wij hebben geen kleinkinderen, maar ik kan me herinneren dat mijn zus, ouders en schoonouders zeer regelmatig met speelgoed kwamen aanzetten.

Kinderen vinden dat natuurlijk leuk, maar waren er ook vaak al snel op uitgekeken. Zij konden ook bezig zijn met kleine dingen. En ik blij met dingen die geen geluid maakten of van batterijen voorzien moesten worden.

Nu zie ik op Instagram filmpjes voorbijkomen met Montessori-speelgoed. Vaak uit een winkel en dus behoorlijk aan de prijs.

Maar er zijn ook heel creatieve ouders. Die verzinnen iets zoals dit. De dekseltjes van de natte lapjes-verpakkingen geplakt op een stuk karton en gevuld met allerlei plaatjes of materialen.

Uren kan zo’n peutertje daar mee spelen. En mocht het kapot zijn of niet meer interessant, dan kan het zonder wroeging bij het afval. Misschien een idee voor handige opa’s of oma’s?

8 thoughts on “Slim bedacht

  1. Zeker leuk idee, wie weet voor mijn laatste geboren kleinkind.Ik maakte wel rammelaars met droogbonen in een leeg plastic flesje. Maar die zijn ook niet milieuvriendelijk …….

  2. Ha Els,

    wat een enig idee.
    Speelgoed , dat zelfbedacht en -gemaakt is is vaak het leukste!

    groetjes!

Comments are closed.