Onopvallend

Al maanden wordt er hier in de wijk gegraven. We krijgen glasvezel!

Niet dat we er om gevraagd hebben, maar er schijnt ineens enorme haast te zijn om dat aan te leggen. Dus werden straten afgezet, geulen gegraven en kabels getrokken.

En natuurlijk kregen we een “niet te versmaden” aanbieding om over te gaan op dat glasvezelnet. Want dan zouden we sneller kunnen internetten, gamen en streamen. Internet begrijpen we nog wel, maar dat gamen en streamen laten we toch al aan onze neus voorbijgaan. Veel te ingewikkeld. We houden gewoon ons oude abonnement bij de vertrouwde provider.

Maar ja, de vooruitgang kunnen we niet tegenhouden en dus parkeerden we de auto een aantal keren elders, zodat de werklieden aan de slag konden.

En nu piept er een klein blauw piefje omhoog, naast ons tuinhek. Bij de andere buren zien we dat ook. Heel onopvallend, dat glasvezelnet. Bijna omgekeerd evenredig aan alle reclame en werk dat er aan voorafgaat.

Ik heb maar een foto genomen van dat piefje, zodat we later -stel dat het nodig is- weten waar ze moeten zoeken…!

7 thoughts on “Onopvallend

  1. Ik weet eigenlijk niet eens of wij dat wel of niet hebben, haha

  2. Wij hebben nu ook glasvezel op het platteland, maar als ik heel eerlijk ben merk ik eigenlijk niet eens zoveel verschil met hiervoor…. Best teleurstellend.

  3. Hier steken al een paar jaar overal oranje sprietjes uit de grond. Schijnbaar zijn veel huishoudens (net als de mijne) niet ingegaan op het aanbod. (Ik heb het wel gratis in huis laten afmonteren.) Volgens mij maken ze haast aangezien over een paar jaar alles draadloos zal zijn. Zo werden ook nog vlak voor de komst van de CD allemaal pick-ups aangeboden.

  4. Dat zijn ze hier ook van plan, glasvezel. Ik zag de borden al langs de weg staan

Comments are closed.