Herhaling

Elk jaar rond deze tijd maak ik een foto van deze bomen. Ze staan in een rustig hoekje bij een flat en ik zie ze regelmatig, want ik ga daar in de buurt naar de kapper.

Elk jaar weer vertellen de bloesems van deze bomen dat het toch heus weer voorjaar, zomer en nou ja, dat weten jullie wel… De tijd gaat langzaamaan verder en de natuur laat zich geen wetten voorschrijven over hoe en wat. Die gaat rustig zijn gang met uitbotten, bloeien en vrucht dragen.

Het is zo voorspellend, dat je zou denken dat het saai is. Maar dat is het zeker niet. Het vormt een geruststellend gegeven in een nogal warrige wereld. Net als het dag- en nachtritme, het ruisen van de zee in eb en vloed.

Want wat we ook bedenken, wat er ook nog komen gaat, de natuur blijft.

7 thoughts on “Herhaling

  1. De natuur heeft en kent inderdaad zijn eigen wetten maar als de mens er eens zuiniger mee zal omspringen dan kunnen we er ook heel lang van genieten. En ja de bloesems dat zijn echt de vrolijkheid brengers. Ze zeggen niet voor niks dat zij voor schoonheid staan. Hier bij de buurman beneden in tuin begint er ook al knopjes aan te komen.

Comments are closed.