Niks veranderd

Wie denkt dat de Sociale media, zoals Facebook en Instagram, van deze tijd zijn vergist zich. Want mensen hebben altijd al gezocht en gevonden hoe ze met anderen in contact kunnen komen.

Nu gaat het snel, is er een flinke portie techniek nodig om het allemaal te bewerkstelligen. Maar ook vroeger zocht -en vond- men wegen om contact te zoeken met volkomen onbekenden.

Kijk maar eens op Instagram bij “Liefdevantoen” en je zult versteld staan van de vele advertenties met de meest uiteenlopende verzoeken om contact op te nemen. Van heren die hernieuwd kennis willen maken met die aardige juffrouw tot echtgenoten die in de bres springen voor hun beledigde echtgenote. Vriendschapsverzoeken, min of meer bedekte huwelijksaanzoeken of wanhopige pogingen om dat leuke meisje terug te zien.

Want hoe ging het verder, als na vele weken het geduld beloond was en de ontmoetingen tot stand waren gekomen. Genoeg inspiratie. Een beetje talent schrijft er zo dikke boeken over. 😉

7 thoughts on “Niks veranderd

  1. Ik denk bij die ene advertentie dan vooral: wat zou die juffrouw gezegd hebben…. en zou t waar zijn geweest

  2. Ik heb heel veel gebruik gemaakt van het archief van kranten. o.a. de “Gelderlander” een van de oudste nog steeds bestaande krant i.v.m. het maken van mijn stamboom. Daar heb ik al heel wat kleine advertenties gelezen.

  3. Het was toch wat romantischer allemaal, advertentie, brieven, voorzichtige ontmoetingen. Ik denkt niet dat de mens daar in deze tijd het geduld nog voor zou kunnen opbrengen.

Comments are closed.