Vandaag

Foto gemaakt in Onderduikmuseum te Aalten
Een vereenvoudigde versie van de Universele Rechten van de Mens (klik voor PDF-doc.)

We wisten het wel, maar toch….

Maar nu is het dan de dag waarop een groot aantal mensen, die een persoonlijke keus hebben gemaakt, voor gesloten deuren komen te staan. Ook Leo en ik behoren daartoe.

Ik zal jullie niet vermoeien met onze argumenten. Wel zou ik het prettig vinden als iedereen even verder leest.

Want ik vraag me nog steeds af WAAROM? Welke misdaad hebben wij begaan?

Hebben wij
* een moord begaan? Nee, we slaan nog geen vlieg dood.
* de belasting ontdoken? Ook niet, we betalen netjes elk jaar onze aanslag!
* hebben we ons dronken in het verkeer begeven? Absoluut niet!
* hebben we soms ergens brand gesticht? Geen denken aan!
* hebben we de koning ten diepste beledigd? Welnee!

Wat hebben we dan wel gedaan?
We hebben NEE gezegd tegen een experimentele vaccinatie (bron: RIVM), die NIET verplicht is! Die keus is de overheid onwelgevallig en maakt ons tot paria’s.

Het is onze keus, ons eigen lichaam.
Een ieder die zich wel heeft laten vaccineren, heeft daar zijn eigen redenen voor.

Hoe dan ook, we gaan er toch, op onze manier, het beste van maken!

10 thoughts on “Vandaag

 1. Voor mijn gevoel is er dankzij de optie van een test, toch weer ruimte en vrijheid om alsnog alles te kunnen doen. Maar misschien ervaart niet iedereen dit zo?

 2. Je hebt zeker geen misdaad begaan. En het is je eigen vrije keuze om niet gevaccineerd te willen zijn. Maar aan die keuze zitten wat consequenties op dit moment. Persoonlijk vind ik die consequenties (mits tijdelijk) terecht. Immers, je hebt de keuze gemaakt om af te zien van een hele simpele, veilige, goedkope manier om bij te dragen aan het indammen van de pandemie. Je hebt de keuze gemaakt om niet bij te dragen aan het ontlasten van de zorg, het ervoor zorgen dat de meest kwetsbare mensen nog steeds de deur niet uit kunnen, enzovoort. Zo kijk ik er tegen aan.
  Je hebt een vrije keuze, dat is je goed recht. Maar de wereld is veranderd, er is Corona, er is gevaar voor sommige mensen, daar kunnen we niet omheen. Dus je keuze heeft op dit moment even wat consequenties. Maar eerlijk gezegd: hoeveel last heb je daarvan ? Net zoals gemiddeld Nederland ga je niet iedere avond uit eten, ga je niet iedere avond naar een voorstelling of naar de kroeg. Dus hoeveel last heb je er nu daadwerkelijk van ? Bovendien is het tijdelijk (ook al geloven de complottheoriewappies daar niet in), het wordt weer afgeschaft als we de uitbraken onder controle kunnen houden (bijvoorbeeld doordat nog meer mensen zich laten vaccineren of Corona hebben gehad).
  Dus ja, je hebt een keuze. En nee, je hebt niets misdaan. Maar daar gaat het niet om. Het gaat om keuzes en consequenties die op dit moment noodzakelijk zijn. Maar dat gaat weer over, net zoals alle andere maatregelen tijdelijk waren en weer over gingen.

 3. Ik ben het met je eens Els, je bent het niet alleen hoor. Er is een internationale wet die verbiedt dat medicijnen op mensen geexperimenteerd worden. Het is allemaal zo dwangmatig, wat zit er achter?
  En dan te weten dat er diverse medicijnen zijn die in veel gevallen goed werken.

  Jammer voor de horeca, maar wij eten al anderhalf jaar niet meer buiten de deur en we nemen onze thermoskan koffie mee als we weggaan.

 4. Het ‘buitensluiten’ is idd een vergaand gevolg van het vaccinatiebeleid. Maar dat vaccineren was naar mijn idee toch noodzakelijk, waardoor de ziekte nu toch redelijk onder controle is. En daar ben ik blij mee.

 5. Tja… Ik sta er anders in. En ik kan jou niet overtuigen en jij mij niet. Zo is de situatie en daar moeten we het mee doen.

 6. Iedereen mag hierin zijn eigen keuze maken, ik vind het ook niet correct van de overheid om de mensen die niet gevaccineerd zijn, zo te straffen. Maar dat terzijde, ik snap ook niet waarom er nog steeds mensen zijn die op Mark Rutte stemmen.

 7. Mijn oudste zusje stierf in 1953 op negenjarige leeftijd aan tetanus. Het was verschrikkelijk, het zijn mijn eerste jeugdherinneringen. Een jaar later, in 1954 was in Nederland de vaccinatie beschikbaar, het sterftecijfer daalde daarna naar nul. Ik kom uit een gezin van tien kinderen en er waren altijd ongelukjes. Ik weet zeker dat verschillende van mijn broers en zusjes weleens een tetanus injectie teveel hebben gehad ter geruststelling van mijn moeder, ik in ieder geval want ik had altijd pech. Als er morgen een derde Coronainjectie wordt aangeraden sta ik vooraan in de rij.

 8. Ieder mens gaat over zijn/haar eigen lichaam en daar heeft helemaal niemand, ook de overheid niet, iets over te zeggen. Deze maatregel is iets heel lelijks in Nederland en het akelige is dat de meeste mensen het totaal niet door hebben. Het is namelijk pure dwang om mensen zich tegen hun wil (de redenen daartoe gaan ons absoluut niet aan) toch te laten vaccineren, want anders …… kun je een stok in je neus geramd krijgen. Elke 24 uur dus. Daarbij vind ik het absoluut de allergrootste gekte, dat als je een QR code hebt je heel goed besmet kunt worden en ook anderen besmetten, maar toch kun je dan vrij in en uit lopen bij horeca en dergelijke. De eenmaal gegeven QR code kunnen ze je niet afnemen al sta je bij wijze van spreken bol van corona.
  Hoe krom kun je als overheid denken?
  Uit solidariteit met de niet-gevaccineerden in onze omgeving zien wij af van allerlei zaken waarbij een QR code vereist wordt. Waar gaat het met ons land en onze vrijheid naar toe? Ik vrees met grote vreze, dat dit het begin is van iets heel engs.

Comments are closed.