Milieuvriendelijk

De natuur ligt me, zoals jullie wel weten, na aan het hart. Ik probeer dan ook zo milieuvriendelijk te leven. Dat lukt me natuurlijk niet voor de volle 100%, maar alle beetjes helpen.

Ik had dan ook regelmatig verbaasd gekeken naar dit schap. Zo veel chemische troep om schoon te maken. Zou je nou echt voor elk dingetje in je huis een apart schoonmaakmiddel nodig hebben?

Ik gebruik dan zo weinig mogelijk agressieve schoonmaakmiddelen. Ook spullen die niet in de vaatwasser gaan, worden schoon met een klein beetje sop en warm water.

De aifryer gebruik ik regelmatig, maar dan bak ik met maar een heel klein beetje olie. Of zelfs helemaal zonder. Natuurlijk maak ik die na gebruik meteen schoon, met heet water of met een sopje. Gaat al jaren prima.

Maar hier staat onder andere een middel om de airfryer schoon te maken. Behoorlijk aan de prijs en slechts 5 beurten uit een fles van een kwart liter. Nee, dat is beslist niet goed voor ons milieu.

8 thoughts on “Milieuvriendelijk

  1. Als je de reclame moet geloven heb je voor elk schoonmaakklusje een ander product nodig en schaf je die allemaal aan, moet je een kast aanschaffen om al die producten in te kunnen zetten. En ben je een kapitaal kwijt ,want echt goedkoop zijn die producten ook niet. Toch krijg ik alles goed schoon met schoonmaak azijn, baking soda en groene zeep en een fles afwasmiddel. Veel goedkoper, nemen weinig ruimte in en een stuk minder plastic en chemische rommel en in 99% van de gevallen het gewenste resultaat.

  2. Als schoonmaakmiddel had je vroeger alleen maar groene zeep en soda volgens mij. Zeeppoeder kwam met de wastobbes. Tegenwoordig worden al dat soort producten in chemische bedrijven gemaakt. Wij gebruiken overigens alleen natuurlijke producten om te wassen en schoon te maken. Ook voor de vaatwasmachine.

Comments are closed.