Vrijheid

Vorig jaar schreef ik een nogal somber bericht over onze vrijheid. En jammergenoeg ben ik ook vandaag nog steeds niet zo vrolijk.

We hebben een jaar van beperkingen gehad. Dat Corona bestaat, is buiten kijf. Dat we, met elkaar, moeten proberen het “eronder” te krijgen is niet meer dan logisch. Ik heb dan ook voor sommige maatregelen heus wel begrip. Maar die tijdelijke maatregelen worden alsmaar en met steeds andere argumenten verlengd.

Er zijn inmiddels een paar versoepelingen. We mogen weer op een terrasje wat drinken. Van 12.00 tot 18.00 uur, en als je je naam opgeeft en verklaart dat je “gezond” bent. En dan mag je met nog 1 andere persoon op 1,5 meter afstand aan een tafeltje gaan zitten.

Wie straks naar een theater, museum of de dierentuin wil, loopt de kans dat hij/zij getest moet worden. Testen is al aan de orde van de dag op scholen. De “testwet” moet nog door 1e en 2e kamer, maar dan is er geen ontkomen meer aan. Die wet wordt overigens met een enorme snelheid doorgedrukt, terwijl andere wetten soms jaren, zelfs tientallen jaren op de plank blijven liggen.

Zo rollen we zachtjesaan in een samenleving waarin je te pas en te onpas een stokje in je neus dreigt te krijgen. En dan al dat geld dat hiervoor wordt besteed (925.000.000,00 euro!). Ik weet wel betere bestemmingen!

Helaas kan ik niet anders constateren dan dat onze vrijheid nog altijd ernstig in gevaar is.

10 thoughts on “Vrijheid

  1. Ik zie het als iets tijdelijks waar we doorheen moeten en ik ben blij met de maatregelen, met de vaccinaties en met de mogelijkheden die er wél zijn. Ik ga me niet laten testen voor een evenement maar ik zou me bijv. wel laten testen om in het museum weer aan de slag te kunnen.

  2. Dan kan ik nergens meer naar toe. Mijn geopereerde neus is niet goed toegankelijk voor testen en dat kan schade geven.

  3. Hoop dat het een tijdelijk iets is!
    En dat we maar heel snel weer spontaan kunnen “leven’.

  4. Ik zie het wat minder somber in met die vrijheid. Ben ontzettend blij dat man en ik en ook de kinderen tot nu toe gezond zijn gebleven en heb begrip voor de maatregelen.

  5. Wonenincaldese geeft weer hoe ik het voel. Ik ben dankbaar dat ik tot nu toe geen Corona heb gehad en dat ik vrijdag de 2e vaccinatie mag krijgen. Ik leef mee met de zieken, de zorg en de familie van de overledenen. Ik pas me aan en hoop dat het gauw veiliger wordt voor iedereen. Nog even volhouden!

  6. Onze vrijheid wordt inderdaad beperkt, als je je overal moet registreren, dan weten ze alles van je. Het lijkt wel het communisme.

  7. Ik laat me niet testen om naar een voorstelling o.i.d. te kunnen. En bewijs dat je ingeënt bent zou moeten volstaan.

  8. We zitten in een tijdelijk abnormale situatie. Dan is snelle wetgeving onontbeerlijk. De taferelen in Brazilië en India maar zelf eerder in New York en Londen laten zien hoe snel deze pandemie uit de hand kan lopen. Ik heb niet het gevoel dat onze vrijheid bedreigd wordt maar dat we er alles aan doen om weer zo snel mogelijk naar een normale situatie toe te werken.

Comments are closed.