Sporen

Spoor zoeken, sommigen kunnen dat als de beste. Ik niet, want ik zie geen verschil in een hertehoef of hondenpoot. Ik kan ook geen drollen onderscheiden of determineren.

Maar de sporen van de grootste natuurvervuiler, de mens, die zie ik maar al te veel. Van snoep-papiertjes, blikjes, flesjes tot papieren zakdoekjes of bananenschillen…

Bananenschillen? Ja die ook. Weliswaar afbreekbaar al duurt het lang. Maar dat plastic etiketje blijft zichtbaar en vergaat voorlopig niet. Daarbij is een banaan een exoot in onze natuur, net als sinaasappels.

Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen allerlei spullen meesjouwen in hun rugzak. En als de inhoud dan opgegeten is, pletteren ze het afval in de natuur. Je kunt het toch gewoon weer mee terug nemen en thuis in de kliko doen….?

9 thoughts on “Sporen

  1. @Marthy: dat doen wij natuurlijk ook. Geen probleem 😉 Maar er is altijd een mogelijkheid om alles op te ruimen en thuis of onderweg in een vuilnisbak te doen.

  2. Gek is het natuurlijk niet dat mensen van alles meenemen in hun rugzak, doe ik ook. Boterhammen, wat te drinken, fruit, mueslireep, ehbo doosje en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je de hele dag op pad bent heb je dat allemaal nodig en ook op een kortere wandeling wil je wat te eten en te drinken mee hebben. Maar mensen moeten eens leren dat ze dat allemaal leeg mee terug moeten nemen en die prullenbakken leeg moeten laten, dus ook niet voor hun mondkapjes gebruiken.

Comments are closed.