Nog gekker

Helemaal er aan ontkomen kan ik niet, dus zet ook ik regelmatig zo’n mondkapje op. Zo’n kapje dat eerst niets zou helpen, maar nu verplicht is. Zo’n kapje waarover onze Rotterdamse burgemeester zei dat “het wellicht niet echt hielp, maar je kon daarmee dan wel het gedrag van de mensen beïnvloeden”. Als of we marionetten van de overheid moeten zijn.

Ik ben al langer ervan overtuigd dat de hele Corona-toestand is aangegrepen om de wereld te veranderen. Corona bestaat, net als andere ziekten. We kunnen er flink beroerd van zijn, ja zelfs aan overlijden.

Moeten we dan maar meteen de hele wereld “resetten”, zoals meneer Klaus Schwab en zijn World Economic Forum willen. Waar vrijheid een farce is en alles geregeld wordt door middel van technische snufjes?

Want je hoeft straks zelfs niet meer zelf aan dat akelige lapje te denken. Het denkt voor jou, geeft je een seintje op je telefoon op wanneer je het moet opzetten, wanneer je in ademnood raakt en als het tijd is om het te wassen.

Jammer voor wie er anders over denkt, ik maar ik vind dit een walgelijk, maar vooral angstaanjagend toekomstbeeld.

5 thoughts on “Nog gekker

  1. Niet elk probleem heeft een technologische oplossing nodig. En sommige oplossingen zijn zelf een probleem, behalve voor de bedenker.

    Zo’n smartmask is gewoon een suffe gadget, niks van aantrekken. Er zijn al jarenlang smartwatches te koop, die niet alleen de tijd weten maar ook je hartslag, bloeddruk, ademritme, zweetvoeten en staat van je gebit. Of smartphones die al onze bewegingen, acties en aankopen registreren en die we toch 24/7 bij ons dragen omdat we kennelijk niet zonder de informatie kunnen waarmee ons leven wordt ‘verbeterd’. Het is goed om daar niet te afhankelijk van te willen zijn, al kost dat soms moeite.

    Over die mondkapjes: hier gaan ze elke dag na gebruik in de was, stukkie katoen op 40 graden en dan met een knijper aan het droogrek. Oldskool, niks mis mee.

  2. We zijn op de een of andere manier onze vrijheid kwijt geraakt, en dat doet ook pijn.

Comments are closed.