Parijs

Nu het nog steeds niet mogelijk is om een kopje koffie of een glaasje wijn in een café te drinken, ga ik terug in de tijd. Ver terug zelfs, naar 1927. Och, toen was zelfs de rode kool waar ik uit zou komen nog niet gezaaid 😉

Maar het was wel een paar jaar na de grote Spaanse griepepidemie… En zie je daarvan nog wat van terug op dit filmpje? Nee, het is een en al drukte en vrolijkheid. Fraaie dames met mooie hoeden, charleston jurken, galante mannen en corpulente heren met hoge hoeden. Even dus maar terug in de tijd. Laten we hopen dat het nu ook weer vanzelf “normaler” wordt.

filmpje van YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=9R3VxPz1aE0

12 thoughts on “Parijs

  1. Ik heb het Parijse filmpje door de link wel kunnen zien. Heel gezellig allemaal, nu nauwelijks denkbaar. Hopelijk binnenkort weer wel.

  2. Ik heb geen filmpje uit Parijs gezien maar wel een Duitse arts die uitlegt wat copd is en hoe er mee om te gaan. Omdat ik copd patiënte ben heb ik het filmpje bekeken maar vraag mij af hoe het komt.

  3. Heerlijk filmpje en wat leuk al die heren met hoed en die dameshoeden. Schitterend. Wat zijn we dan afgezakt wat uiterlijk betreft.

  4. @wonenincaldese: zie het nu ook, 1920. Zelfs tijdens de Spaanse griep. Die beelden en de cijfers van nu stemmen hoopvol…

  5. Het filmpje is enig naar klopt helaas niet bij je tekst.
    De WHO meldt vandaag dat wereldwijd de C- cijfers voor de vijfde week aan het dalen zijn. Dat geeft hoop!

  6. Ik heb er op het moment ook meer last van, van de lockdown en zo… Ik heb ook zin in ‘normaal’ in simpele dingen zoals met mijn jongste zoon koffie drinken bij Bakker Bart. Ik mis dat.

Comments are closed.