Minstens één maal per week eten wij ’s avonds soep. Makkelijke, lekkere en vooral voedzame soep. Ik heb een hele rij met recepten, maar vorige week ontdekte ik deze pindasoep van Karin Luiten.
Ik reageerde op Facebook dat deze soep gegarandeerd een keer op onze tafel zou komen. Of ik dat dan wilde bewijzen, met een foto! Nou, bij deze dus, Karin 😉 Ook Leo vond de soep heerlijk en rangschikte het recept onder de “herhaalrecept”.
Karin Luiten’s pindasoep met rijst
Voor 4 personen:
175 g pindakaas (= ½ pot à 350 g)
300 g (zoete) aardappel
150 g sperziebonen
200 ml kokosmelk
200 g rijst
4 eieren
1 liter groentebouillon
2 volle eetlepel tomatenpuree
1 grote ui
1 knoflookteen
1 rode peper
4 cm verse gember
3 lente-uitjes
1 limoen
4 eetlepel seroendeng (liefst van de toko)
scheutje plantaardige olie
zout & peper uit de molen
Snipper de ui, knoflook, rode peper en gember. Fruit zachtjes 5 minuten in wat olie in een (braad)pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Snij intussen de geschilde zoete aardappel in dobbelsteentjes, de sperziebonen in kleine stukjes. Doe de kokosmelk, (liefst hete) bouillon en pindakaas erbij en roer glad terwijl de boel aan de kook komt. Doe dan de groentestukjes erbij en laat onder een deksel ± 20 minuten zachtjes sudderen tot de groente gaar is. Kook intussen de rijst en eieren gaar en snij de lente-ui in ringetjes. Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneep limoensap. Schep in 4 kommen, leg in elk twee halve eieren, bestrooi met lente-ui en seroendeng. Geef de rijst er in een tweede kommetje apart bij.
TIPS van Karin:
• Garneer eens met taugé, wat bladselderij of koriander. Geen rode peper? Lepeltje sambal.
Dit recept kopieerde ik van de site Koken met Karin.
Een heel aparte soep voor een Belg. Ik weet niet eens wat seroendeng is. We hebben trouwens niet eens een toko in de buurt. Maar wel de moeite om eens uit te proberen, die soep. En nu ik die seroendeng heb opgezocht kan je dat blijkbaar zelf maken. Ik zal dan wel weer niet alle kruiden hebben maar dan is het maar een aangepaste versie. Is vast ook lekker. Dankjewel voor het delen.
Ik ook niet
Ik heb wel meer recepten van pindasoep die ik al jaren maak maar deze is net weer anders, die ga ik opslaan en uitproberen.
Daar maak ik niemand, inclusief mijzelf, niet blij mee.
Pindakaas zelf vind ik overigens wel lekker.
Ik weet niet of ik dit lekker zal vinden…
Ziet er erg aantrekkelijk uit, ik ga dit eens uitproberen.
Het ziet er goed uit. Ik ben best benieuwd naar de smaak!