Bourtange

Al vaak had ik luchtfoto’s gezien van Bourtange. Zo mooi, die vijf punten van het vestingwerk, gebouwd in een tijd zonder computers en digitale programma’s. Maar wel bedacht met vernuft en gemaakt met vakmanschap. Het was er alleen nog niet van gekomen om er ook eens heen te gaan.

Nu reden we er vanaf ons adres in Drenthe naar toe op een koude en winderige dag. Maar al lopend naar de vesting verscheen de zon en dat maakte alles een beetje fleuriger. Wel noodzakelijk in deze sombere tijden. Want in welk leuk dorp of stadje je nu ook komt, alles lijkt zielloos. Dichte winkels, kale terrassen.

Nou ja, niet zeuren. Nu konden we tenslotte alles goed van buiten af bekijken en werden we ook niet gehinderd door drommen andere mensen 😉

En kijk, dat bedoel ik nou. Zo’n ophaalbrug, die oorspronkelijk gebouwd is in de 17e eeuw, werd toen nog niet vastgeschroefd of met klinknagels gemaakt. Nee, dit zijn splitpennen die het zaakje vasthouden. Ook heel stevig dus!

6 thoughts on “Bourtange

  1. Ik heb een kennisje in Sellingen wonen, de naam kwam me zo bekend voor, moest even zoeken maar ben er nog nooit geweest.

  2. lekker rustig en een thermoskannetje koffie mee … het was gister nog in ‘Binnenstebuiten’ Ned.2

  3. Dat mis ik nog het meeste. Zo’n bezoek is mooi en lekker rustig. Maar dan wil ik even zitten, een kop koffie en naar het toilet….

  4. Ik wam hier voor het eerst jaren geleden tijdens een meerdaagse wandeltocht met vriendinnen. Het was zomer en we hebben op dat mooie plein buiten zitten eten. Zo’n sfeervol stadje.

Comments are closed.