Vrolijk geel

Een aantal jaren geleden zijn in onze buurt hele straten opnieuw beplant met ginko’s. Ze kwamen in de plaats van de linden. Mogelijk waren de linden ziek, misschien hebben omwonenden geklaagd…?

Nu staan er dan ginko bomen. De eerste jaren waren die nogal sprieterig, maar allengs worden ze wat voller. Ik hou van die bomen, omdat ze in het najaar zo prachtig geel worden. Hele straten liggen dan bezaaid met het gele blad.

Vreemd genoeg verkleuren ze niet allemaal tegelijk, zodat de ene straat nog groen is en de andere al helemaal geel. En zo kunnen we er dan nog wat langer fan genieten. Tot de eerste herfststorm, dan waait al het blad er ineens af.

8 thoughts on “Vrolijk geel

  1. Wat een prachtige boom. Ik kende ze niet.

    Verder nog huishoudelijke mededeling: ik kan wel reageren op je blogs (maar heb niet altijd wat te zeggen of tijd daarvoor). Maar ik kan geen sterretje meer plaatsen. Daar staat dan de hele tijd ‘loading’. Ik weet niet of anderen dat ook hebben en of het in je statistieken scheelt. Maar dan weet je in ieder geval dat ik je wel lees maar mijn waardering niet kan laten blijken.

  2. Mooi is deze, zeg. De onze (de enige Gingko Biloba in het dorp) is nu nagenoeg kaal. De gele blaadjes hebben er niet zo lang aan gezeten als in eerdere herfsten. Ik blijf het bijzonder vinden dat het eigenlijk een naaldboom is.

Comments are closed.