Tijd

Het is alweer 1 september. De herfst begint deze maand. In de winkels worden de sint – en kerstetalages alweer in orde gebracht. Er liggen alweer volop zakken pepernoten en kruidnootjes in de schappen….

Voor mijn gevoel is de zomer in één lange ademtocht voorbij gegaan. Was het dit jaar ook nog lente? Ik kan het me bijna niet meer herinneren. Zo’n gekke tijd, die we met elkaar gehad hebben. Met dagelijks akelige berichten, angst, stress, narigheid.

Maar het gaat natuurlijk allemaal ook weer voorbij. In de vorige eeuw was men rond deze tijd net klaar met de Spaanse griep. Die wel heel veel raakvlakken had met de Corona-pandemie.

Alleen, toen hadden we nog geen internet. Dat wat in Amerika gebeurde, hoorden we hier weken later pas. En wie las er toen kranten? Radio was nog zeer experimenteel en voor de “happy few”. Televisie? Dat was een onwaarschijnlijke toekomstdroom.

Eén ding is zeker: na alle kommer en kwel ging het leven weer gewoon zijn gang. De doden werden betreurd, maar er was ook volop vrolijkheid. De “roaring twenties” deden hun intrede. Met nieuwe mode, nieuwe muziek, nieuwe dansen.

Bron: Google foto’s

Dus…, op een dag is deze crisis ook weer voorbij. Likken we onze wonden, maar beginnen we ook weer van voren af aan. Gelukkig maar, want dat is tenminste een positieve gedachte.

6 thoughts on “Tijd

  1. Het is een apart jaar 2020. Af en toe maakt het me bang. Ik hoop dat het goed komt. Ik doe mijn best om de zeilen naar de wind te zetten om er zo goed mogelijk door te komen.

  2. Als ik aan de lente terug denk, zie ik onwaarschijnlijk heldere en blauwe luchten en prachtig weer. En ja, zoals altijd komen er beslist ook weer betere tijden, een geruststellende gedachte.

  3. de twintigerjaren van de vorige eeuw kan ik me niet voor ge geest halen, ik was er toen nog niet. Maar na iedere crisis of oorlog beginnen we weer vrolijk opnieuw. Toch…

  4. Ik kan me die prachtige lente juist nog heel goed herinneren. Wij hebben toen wat af gewandeld en genoten in onze mooie Krimpenerwaard.

Comments are closed.