Schaapjes

Al een paar jaar komt deze schaapskudde het gras kort houden bij een flat in onze wijk. Het is een leuk gezicht, de kalm kauwende dieren zo dicht bij huis. Na verloop van tijd gaan ze weer naar een andere stek en zien we ze soms terug tijdens een wandeling.

Er hoort ook een hond bij de kudde. Zo’n echte bordercollie, die de schapen prima in bedwang weet te houden. Dat heb ik al een keer kunnen zien. Geen schaap verlaat ongemerkt de kudde. Eén simpel fluitje zet de hond aan het werk en dirigeert alle beesten in hun hok.

Helaas maakte ik er geen filmpje van, maar dit is een goed alternatief:

6 thoughts on “Schaapjes

  1. Het is een mooi gezicht, wij zien het hier vaak want wij hebben verschillende grote schapenboeren in de omtrek. We hebben zelfs al een een wedstrijd schapen drijven meegemaakt.

  2. Hier zwerft ook een grote schaapskudde rond. De herder heeft drie honden die de kudde op hun plaats houden, ook als de herder er niet is

Comments are closed.