Stralend wit

Niet alle bloggers zullen met plezier naar deze plant kijken. Het is dan ook een behoorlijk woekerend onkruid, dat lastig te verwijderen is. Uittrekken is geen optie, want dan komt het twee keer zo snel terug. De bladeren moeten in het voorjaar met een bestrijdingsmiddel bespoten worden.

Gelukkig heb ik deze “pispotjes” (Haagwinde – Convolvulus sepium) niet in mijn tuin. Ik fotografeerde ze toen ik vorige week wandelde in het gebied niet ver van huis. Daar tiert het welig, maar kan het toch niet zo veel kwaad, lijkt het.

Deze bloemen zijn precies op hun mooist en zo helder wit, dat ik ze meteen zou kiezen voor een wasmiddelen reclame.

10 thoughts on “Stralend wit

 1. Ik vind ze mooi.
  Lijken beetje witte klaproosjes.
  Zouden best mooi staan in een beetje wilde tuin.

 2. Een lastig maar mooi en teer plantje.
  Eens kocht ik er zaadjes van, met gekleurde bloemen en een andere naam: Klimmende Winde. Dat werd natuurlijk de Klimscheet.

 3. Toevallig zag ik deze week ergens in een heg deze leuke witte bloemetjes. Ik vond het erg aardig staan. Maar het zijn dus oprukkende ellendelingen, die met wortel en tak moeten worden uitgeroeid?

 4. Het is een moeilijk bestrijdbaar plantje, maar het heeft wondermooie bloemen…

 5. haha 🙂
  De bloemetjes zijn inderdaad wonderschoon, maar ik ben dit kruid toch echt liever kwijt dan rijk in mijn tuin. Tenminste in dat gedeelte waar dit kruid niet gewoon aanwezig is maar mijn struiken gewoon overwoekerd zijn, of liever gezegd waren. Spuiten doe ik niet, het is echt uittrekken met wortel en al, en dat gaat best

Comments are closed.