Mag dat nu…?

De Corona-crisis heeft heel wat te weeg gebracht. Zo nu en dan heb ik het gevoel dat we er nooit meer over uitgepraat raken.

Maar het blijft niet bij praten alleen, het levert ook behoorlijk wat handel op. Denk maar aan de fabrikanten van plexiglas, doorzichtig plastic, gestreept plakband om vloeren te merken, stickerfabrikanten om ruiten van waarschuwingen te voorzien.

En dan heb ik het nog niet gehad over de levendige handel in mondkapjes, wegwerp handschoenen, handgel, desinfectans, schoonmaakmiddelen.

Er is keus genoeg uit allerlei producten. En wat voor enkele weken nog “not done” was, lijkt nu weer gretig omarmd te worden. Ik heb al weer ergens een plastic tasje om een aankoop gehad. En eerlijk gezegd, ik kies ineens toch wat vaker wat verpakt is, want de producten die los in het vak liggen…

Bron: Google foto’s

Maar ik vrees ook dat we straks met een ander gigantisch probleem opgescheept zitten. Want al dat plastic, al die chemie, het komt toch weer ten laste van het milieu. Naast alle afval van etenswaren ligt er nu ook te vaak viezigheid als gebruikte mondkapjes, handschoenen, proppen besmeurd papier en wat al niet meer op de straat. En de gretigheid waarmee men van alles en nog wat “desinfecteert”, lijkt me toch ook niet altijd even milieuvriendelijk.

Maar ja, dat is van later zorg, nietwaar….?

10 thoughts on “Mag dat nu…?

  1. Ik maakte onze mondkapjes (uitkookbaar) zelf. Dat scheelt al een stuk. Verder neem ik naar school mijn eigen zeep en handdoek mee. Dat scheelt ook al gel en papieren doekjes. Dit zouden ze in feite ook aan de leerlingen kunnen vragen. Voorlopig heb ik nog geen “rommel” op straat gezien maar eigenlijk ben ik met uitzondering van school en supermarkt nog niet veel “buiten” geweest. Misschien daarom want ik kan me niet voorstellen dat de Belgen nu ineens zo netjes zouden geworden zijn.

  2. Ik deel je zorg. Ik raap nogal eens zwerfafval op. Dat doe ik momenteel niet meer als ik niks bij me heb. Laatst heb ik wel een stuk plastic meegenomen dat bij de schapen lag, want daar zouden ze echt in stikken. Uiteraard heb ik mijn handen grondig gewassen nadien.

  3. Plastic tasjes hoef ik in ieder geval niet en ik zal ook weinig mondkapjes gebruiken. Maar ja wat je gebruikt moet toch in de vuilnisbak. Wordt een hele grote berg.

  4. Het lijkt een beetje op “van de regen in de drup”… Dit krijgt nog een staartje.

Comments are closed.