Wat doe je?

Nu hij elke dag thuis werkt, was het voor onze jongste zoon een mooie gelegenheid om eens te zien of hij helemaal vanaf niks een brood zou kunnen bakken. Dat lijkt in de verste verte niet op zijn dagelijks werk. Maar koken en bakken is zijn hobby en nu kan hij het nuttige verenigen met het aangename.

Dus maakte hij vorige week een “starter”van bloem en water. Hij verzorgde dat een aantal dagen zodat op zondagmorgen een wat gistig geurende en bubbelende pot op zijn aanrecht stond.

Daar deed hij nog meer bloem, water en wat zout bij en kneedde daar een mooi deeg van.
Afgedekt en opzij gezet, wachtte hij tot het gerezen was.

De deegbol werd daarna op een bakblik gelegd en ingesneden. En toen kon het in de oven geschoven worden.

Na enige tijd was dit het resultaat.
Het huis moet verrukkelijk geroken hebben. Dat kun je helaas niet overbrengen met een appje. Maar bekijken konden wij het thuis wel via Whatsapp.

En hij heeft beloofd nog verder te oefenen, zodat wij straks, als alles weer “gewoon” is, een lekker broodje van hem krijgen. En daar ga ik me nu alvast op verheugen!

9 thoughts on “Wat doe je?

  1. Het brood smaakte lekker, vertelde hij. Maar was snel oudbakken en tamelijk hard. Vandaag bakte hij er weer een. Zag er erg lekker uit en was zeer goed gerezen. Wij zien een heerlijke toekomst in het verschiet. Dagelijks vers brood…. Oh nee, zal niet lukken, hij moet ook nog gewoon werken….

  2. Heerlijk, eigen gebakken brood. Wij doen het in Frankrijk dagelijks maar dan wel met behulp van een broodmachine. Waarschijnlijk zijn er meer thuisbakkers ontstaan want in de twee supermarkten in ons dorp is nog steeds geen bloem te krijgen. Er werd mij verteld dat mensen met 6 pakken tegelijk de winkel uit gingen. En ik had alleen maar een beetje bloem nog om te binden.

  3. Dat ziet er uitstekend uit, maar was hij ook tevreden over de smaak? Wij doen het ook wel eens, maar eerlijk gezegd vind ik het nooit zo bijzonder lekker

Comments are closed.