Andere koek

Tussen de blogs die ik volg staat ook het blog van Mercotte (echte naam Jacqueline Pin). Zij is in Frankrijk een bekende culinaire journaliste en jurylid bij “Le meilleur patissier”, de Franse versie van “The great British Bake-off” . De Hollandse versie kennen wij als “Heel Holland bakt”. Maar ook bij andere culinaire evenementen geeft Mercotte acte de présence.

Dat er in supermarkten rond de feestdagen fabrieksmatige paté croûte (paté in korstdeeg) ligt was een aantal sterrenkoks een doorn in het oog. Dus kwam er een jaarlijkse wedstrijd met een heuse kampioen. Voor de 9e keer werd deze wedstrijd gehouden en de prachtige creaties werden geshowd, aangesneden, geproefd, nog eens geproefd en beoordeeld. Natuurlijk werd er bij zulke luxe gerechten luxe wijnen gedronken. En het verslag daarvan vond ik dus bij Mercotte.

Dit meesterwerk verdiende de hoofdprijs. Ik vind het bijna een beeldhouwwerk en eenmaal aangesneden lijkt het op een mozaïek. Het is gemaakt van eend met jeneverbessen. Een eenvoudig recept, volgens Mercotte 😉 😉

De andere creaties waren beslist niet minder mooi en zullen ook de smaakpapillen gestreeld hebben. Neem een kijkje op de site, want alleen al hoe alle gerechten werden gepresenteerd is het bezoek zeker waard.
Vegetariërs moeten dit blog maar even overslaan 😉

3 thoughts on “Andere koek

  1. whauw, dat zijn geen koks, maar componisten. Ik heb op de site gekeken, maar als ik zie hoe dit in elkaar steekt moet ik nog heel veel leren. Ondanks dat ik ook iedere dag in de keuken sta.

  2. Paté en croûte ligt het hele jaar in de supermarkten en ik zie het vaak in de karren liggen als ik in de rij voor de kassa sta. Ik kan me voorstellen dat de tegenwoordige Franse huisvrouw/man geen tijd meer heeft om dit soort meesterwerken te maken alhoewel ik zeker weet dat er in Frankrijk meer aandacht aan het koken besteed wordt.

Comments are closed.