Overdaad

Dit is niet het eerste blogje waarin ik mijn verbazing (en ergernis) verwoord over de overvloed in ons dagelijks leven. Ik realiseer me terdege dat niet iedereen deelt in die overvloed. En dat maakt het misschien nog wel pijnlijker.

Voor een kleine kerstbijeenkomst had ik toastjes nodig. Zelf kies ik daarvoor altijd een bepaald merk . Maar dit keer wilde ik kleine ronde melbatoastjes hebben. Met stomme verbazing stond ik voor het vak, waarin ik in de gauwigheid meer dan 30 verschillende soorten en merken aantrof. Toastjes gewoon, volkoren, meer granen, met spelt, met sesam, met kruiden, olijfolie, rozemarijn of peterselie. Natuurlijk ook in bio-kwaliteit, glutenvrij en nog vele mogelijkheden meer.

Deze screenprint is nog maar een klein gedeelte, meer paste niet op mijn scherm

Wat is er gebeurd in dit land? Eten we allemaal zo verfijnd, zo exquis? Is onze smaak ineens zo geperfectioneerd? Ik kan het nauwelijks geloven. En het gevolg van al die overdaad is dat er onnoemelijk veel moet worden vernietigd, want niet verkocht en dus over de datum. En daardoor wordt het product natuurlijk weer duurder.
Kostelijk voedsel, dat verspild wordt. En dat vind ik doodzonde!

8 thoughts on “Overdaad

  1. Dat geld tegenwoordig voor steeds meer producten, er worden steeds meer smaakvarianten van dingen verzonnen. Op zich is het leuk dat je af en toe eens kunt wisselen , maar we slaan we door . Zo zag ik van de week een nieuwe smaak cola voorbij komen met kaneel speciaal voor de kerst??????? Gekken werk wat mij betreft.

  2. Ik koop alleen de glutenvrije variant, de rest mogen ze van mij houden 😉
    Zonder gekheid: het is van de zotte. Als ik in de (Duitse) supermarkt zie hoeveel verschillende diepvriespizza‘s ze in het assortiment hebben …… Wahnsinn….

Comments are closed.