Dat is toch oneerlijk…

Vorige week viel het me ineens op dat wanneer je bijvoorbeeld een pakje kip van 200 gram kocht, je een euro per kilo meer betaalde dan wanneer je een verpakking van 400 gram kocht. Economen zullen me wel een dom oudje noemen, maar ik noem dat gewoon oneerlijk. Want waarom moet je als single altijd de hoofdprijs betalen?

De manager van het supermarktfiliaal vond het wel de normaalste zaak van de wereld. En met hem blijkbaar heel veel andere collega’s, want overal constateerde ik dat zulke praktijken veel vaker voorkomen. Maar wat is het verschil? De verpakking? Dat zullen toch geen euro’s kunnen zijn…

Een paar dagen later snapte ik er helemaal niks meer van. Want wie verklaart dit dan? Twee maal 500 gram gehakt voor nog geen 4 euro, terwijl een hele kilo 50 eurocent duurder is. Zouden die managers zo maar wat doen en er op vertrouwen dat de consument het wel slikt?

7 thoughts on “Dat is toch oneerlijk…

  1. Ik kijk altijd naar de kilo en liter prijs. Ben zelf ook meestal alleen , maar haal wel grotere verpakkingen en doe dan maar een gedeelte in de diepvries of geef wat mee aan mijn dochter en mijn vriend als die langskomen.

  2. Winkeliers zijn verplicht het bedrag in euro pr kilo te vermelden. Als je daar op let, hoef je zelf niet te rekenen.
    Bij AH gebeurt het dat twee zakken spinazie van 200 gram in de Bonus zijn, en toch duurder dan een zak van 400 gram. Je wordt gen…d waar je bijstaat.

  3. Dat kan met vlees of kaas. Maar niet met andere aanbiedingen zoals mandarijnen of sinaasappels. Een net is vaak al veel, twee voor de prijs van één is absurd voor 1 persoon.

Comments are closed.