Alle dieren, groot en klein…

Eén van de redenen dat we naar Yorkshire gingen, was dat we zo graag eens wilden zien waar de TV-serie “All creatures great and small” speelde.

De serie wordt momenteel heruitgezonden op TV-kanaal ONS en nog altijd kijken wij daar met veel plezier naar.

En nog steeds is het platteland van Yorkshire onbedorven, stil, weids en van ongewone schoonheid. We reden er vele kilometers zonder een huis te vinden.
Maar schapen des te meer. Ze hebben er de ruimte op de sappige groene weiden.

James Herriot (pseudoniem voor James Alfred Wight) woonde in Thirsk en daar is een museum over de schrijver en zijn werk ingericht. Het plaatsje is inmiddels wat groter gegroeid, mede dankzij het museum en de vele bezoekers die er van heinde en verre komen.

We hadden een heerlijke dag. Eerst de rit er naar toe, door een vriendelijk, rustig en groen Yorkshire. Dan koffie met scones, clotted cream en jam. En een bezoek aan het museum, waar we alle facetten van de serie weer terug zagen.

9 thoughts on “Alle dieren, groot en klein…

  1. Oh wat leuk, dat er nu ook een museum is. Wij waren er heel lang geleden ook en hebben wel het huis gezien dat in de tv serie diende als de veeartsenpraktijk maar alleen van buiten. Bofkont!!!

  2. Van deze serie en kanaal ONS heb ik nog nooit gehoord. Maar dat jullie er van hebben genoten kan ik me levendig voorstellen.Alleen al om die gehaakte theemuts 😉

Comments are closed.