Doordraven…

Vorige week kocht ik zo’n ouderwetse set vliegenvangers. Van die stroken met zeer kleverig spul er op, waar vliegen tegenaan zouden vliegen en vast komen te zitten. Nu las ik ergens dat sommige mensen dat zielig voor de vliegen vinden. Ik ben beslist tegen alle soorten van dierenmishandeling, maar dit gaat me toch iets te ver. Als mens je laten plagen -of nog erger ziek worden- van vliegen omdat je ze niet dood wilt maken. Ja, er zijn natuurlijk ook vliegenmeppers, maar de heel tijd achter zo’n beest aan gaan en dan overal vieze vlekken op de muren maken, vind ik ook geen optie.
Maar het kan nog vreemder. In de Oostvaardersplassen zijn parasols neergezet om de grote grazers tegen de zon te beschermen. Wie komt op het idee? Dan heb je toch geen benul van natuur? Die dieren zijn heel goed in staat om onze zomer door te komen. Op de grote steppes worden tenslotte ook geen zonneschermen geplaatst.

7 thoughts on “Doordraven…

 1. belachelijk verhaal van die parasols.
  En zo’n plakkende vliegenvanger die werkt toch echt het beste.
  Zielig voor de vliegen 🙂 🙂
  Het wordt steeds gekker.

 2. Ik heb van die plakstrippen op het raam, ziet er minder lelijk uit dan die ouderwetse vliegenvangers en je loopt hooguit het gevaar dat je ‘m verkeerd om op de ruit plakt
  …. en die parasols …… pfffff

 3. Ik neem toch aan dat daar ook wel bomen staan, anders zijn ze helemaal verkeerd bezig daar. En die vliegen, ik heb ze niet uitgenodigd, het risico is geheel aan hun kant.

 4. Ik heb ook van die stroperige vliegenvangers… Of het zielig is voor de vliegen? Misschien wel, maar dan hadden ze maar niet moeten binnenkomen en mij plagen…

 5. Bij mij worden ook alle vliegen vermoord. Met de mepper, sinds ik eens een plakstrook in mij haar had begin ik daar niet meer aan.
  De parasols zijn idioot, zet ze liever in de weilanden neer. Koeien en schapen hebben zelden een bosje waar ze onder kunnen liggen, je ziet ze soms op een kluitje bij één armzalig boompje.

 6. Serieus? Dat is wel heel bijzonder! Onze parasol is toch echt voor ons zelf bedoeld! De konijntjes hebben ook last van de vliegen…. Goed opletten dus!

Comments are closed.