Nieuw leven…

Meteen toen ik ging wandelen zag ik ze. Zelfs op de wat zanderige oever vielen ze op. Zeker acht nijlganzen pulletjes. Druk in de weer naar eten zoeken en onder begeleiding van pa en ma Nijlgans. Die keken om zich heen, bewust van allerlei gevaren. Ik ben benieuwd hoeveel van die kleintjes het overleven, want rondom loeren kraaien, eksters, reigers en ratten. Van mij hoefde ze niets te duchten, ik maakte alleen een foto. Van veraf, want dichterbij zou ik ze vast verjagen.
Pulletjes

4 thoughts on “Nieuw leven…

  1. Vrees niet, hier blijven er veel van over. Pa en Ma Nijlgans staan erom beducht dat ze akelig agressief zijn als ze jongen hebben, Op de Weltervijver zwommen vorig jaar Ma en Pa rustig met zes volwassen geworden nijlganzen rond. Volgens mij heb ik daar nog foto’s van.

Comments are closed.