Kunstenaarsdorp

Ootmarsum-001Het was lang geleden dat ik in Ootmarsum logeerde. In die tijd droeg ik nog een strik in mijn haar, dus kun je nagaan…
Nu waren we er weer. Een vriend had ons verteld dat het een echt kunstenaarsdorp was en dat klopt ook. Overal staan beelden, zijn galerieën en straalt de kunst je tegemoet. Een gezellig dorp, met natuurlijk de nodige horeca. Maar ook met een prachtig achterland, zodat je er best een tijdje vertoeven kunt.
Wij waren vooral gecharmeerd van de beelden in de Kloosterstraat. Die herinnerden aan de oude school die hier gestaan had. De Italiaanse kunstenaar Emanuele de Reggi heeft de kinderen trefzeker neergezet.

6 thoughts on “Kunstenaarsdorp

  1. JAAA! Leuk, ik kom graag in Ootmarsum! Ik houd ook erg van Hendrik de Keijser, een andere kunstenaar die er veel beelden heeft staan. Deze beelden kende ik geloof ik nog niet – ik moet er weer eens heen!

  2. Lijkt me een mooi stadje om te bezoeken.
    Op Wikipedia las ik veel gegevens waaronder die van de Poaskearls. Altijd gedacht dat dat iets van Friesland was.

Comments are closed.