Antwerpen

Deze tijd van het jaar gaan we meestal naar een Kerstmarkt in Duitsland, maar dit jaar togen we naar Antwerpen. De kerstmarkt daar is minder groot als in Duitse steden, maar het gaf ons de gelegenheid ook wat meer van de stad te zien.
Rondom de Groenmarkt en de Grote markt was het ‘s-avonds behoorlijk druk, vooral rond de ijsbaan. Er werden heel veel schaatsen gepast en gehuurd. De baan is opgebouwd rondom het beeld van Pieter Paul Rubens, waardoor de arme schilder even niet al te veel uitzicht had. De kathedraal en het stadhuis waren verlicht en het oude centrum is natuurlijk altijd heel sfeervol.

Deze slideshow vereist JavaScript.

4 thoughts on “Antwerpen

  1. Wij gingen jaren gelden met onze kinderen vaak naar Antwerpen, niet voor de kerstmarkt maar voor die prachtige dierentuin en dan ’s morgens eerst naar de markt.

  2. Lijkt me een leuke stad. Ik ben er ooit eens naar een concert geweest in de avond en niets van de stad gezien.

Comments are closed.