Je zult maar…

Je zult maar ziek zijn en wonen in de Noordoostpolder. Je moet naar het ziekenhuis. Maar dat ziekenhuis is failliet en op stel en sprong gesloten. Waar moet je dan heen?
De media zaten er vorige week natuurlijk bovenop. Kan er geen hulp van de overheid komen? Hoe moet het nu verder? Ze gingen natuurlijk bij de verantwoordelijke minister te rade.
Minister-BruinsEn wat zegt die? Met een zuinig mondje meldt hij dat het natuurlijk heel vervelend is, maar goede zorg blijft gegarandeerd. “Mensen kunnen terecht in de omliggende ziekenhuizen….zoals in Harderwijk, Hoorn of Sneek…. Ja, dat is wel wat verder weg, maar blijft nog binnen de norm van 45 minuten…”
Ik keek met verbijstering en heb me afgevraagd onder welke steen die minister en de regering al die tijd heeft liggen slapen. Gaat die man altijd met de auto, heeft hij nooit eens last van files?
En nog erger, wie geen auto heeft en dus van het openbaar vervoer afhankelijk is, hoe komt die daar dan?  Ik heb het nagekeken, schrik niet:

– Van een willekeurig adres in Tollebeek ( een kleine plaats in de Noordoostpolder) ben je in 8 minuten bij het IJsselmeerziekenhuis in Emmeloord. Elk halfuur gaat er een bus. En als je een aardige buur of kennis hebt, zul je misschien wel gebracht en gehaald kunnen worden. Dat was dus helemaal niet slecht. Maar nu….
– Moet je van hetzelfde adres naar het Westfriesgasthuis in Hoorn, dan ben je minimaal 2,46 uur kwijt en moet je 4x overstappen. De andere mogelijkheid duurt 3,16 uur en dan hoef je slechts 3x over te stappen.
– Wil je van Tollebeek naar Sneek, dan duurt de reis 1,35 uur met 2x overstappen, maar dat kan maar één keer per uur.
– En tenslotte duurt de reis met het OV van datzelfde adres in Tollebeek naar Harderwijk 1,38 tot 1,49 uur, waarbij je minimaal 2x moet overstappen.

Heeft die minister zich al gerealiseerd wat dat voor oudere of minder mobiele mensen zal gaan betekenen?

8 thoughts on “Je zult maar…

  1. Goh dat zeiden ze niet toen er een paar banken de mist ingingen, terwijl je bankieren bij heel veel banken kunt doen, gewoon lekker online daar hoef je niet eens de deur voor uit. We leven in een raar land wat dat betreft.

  2. En dan praten we nog niet eens over de kosten van dat ov Els. Ik heb wel een hele slechte gedachte over het bestuur van dit ziekenhuis en begrijp ook niet dat een ziekenhuis failliet kan gaan. Een paar zuinige huisvrouwen hadden dit beter geklaard!

  3. Volgens mij interesseert hem dat geen zier en kijkt hij alleen maar naar de cijfers…

  4. Het is gewoon om te janken! In wat voor land leven wij? Vroeger hadden we het laatdunkend over bananenrepublieken. Ik denk nu wel eens, dat wij in een bananenkoninkrijk leven.

  5. Kennelijk kan deze minister de bittere waarheid niet aan. Een zorgelijke ontwikkeling!

Comments are closed.