Tik

gaspitHet fornuis in onze keuken heeft een piëzo-ontsteking. Handig hoor, maar het moet wel werken en soms is dat gewoonweg niet het geval. Met een omweg krijg ik de pitten wel aan, maar vorige week raakte die hele ontsteking van slag af. Waardoor weten we niet, misschien was er water overheen gekomen. In ieder geval bleven alle pitten tikken. Een vervelend geluid, waar je op de lange duur horendol van wordt. We probeerden alles goed te drogen met een föhn, maar ook dat hielp niet. Wat konden we verder nog doen? Zoiets gebeurt natuurlijk altijd op een tijd dat er geen vakman te bereiken is. Leo kwam met het lumineuze idee om de stroom af te sluiten. Het fornuis heeft twee aparte zekeringen, dus dat was niet zo’n probleem. Maar dan doet de rest van het fornuis het ook niet. Geen klok, geen oven. Maar goed, op dat moment was het niet zo erg. Zondagmorgen probeerden we of de stroom er weer op zou kunnen en…. het getik was verdwenen. En nog steeds weten we niet waar het nou aan gelegen heeft.

8 thoughts on “Tik

  1. Zo deed de stem van onze wegwijsdame in mijn auto het afgelopen week ineens niet meer. Ze zweeg in alle talen. Ik moest naar Tilburg en daar kom ik ook wel als ik geen routedinges aan heb, maar IN Tilburg is het toch lastig. Onderweg een koffie-plasstop gehouden en toen ik weer verder ging deed ze het ineens weer. Niet te begrijpen, want ik had niks aangeraakt in de tussentijd, maar het gebeurt. Raadselachtige zaken zijn dat, Els.

  2. Zelfs hier in huis met een hoog technische man gebeuren dit soort dingen, dingen dus die zich gewoon vanzelf oplossen. Heerlijk!

  3. Volgens mij is het toch wat vocht geweest die de zaak verstoord heeft. Haha, wellicht iets te hard gepoetst…

  4. Ook al ben ik Dover en Dover aan het worden, sommige geluiden blijven storend.

    Apparaten hebben soms een onbegrijpelijk eigen leven.

    Zonnige groet,

Comments are closed.