Krachtig

krachtOok in Trompenburg zagen we deze boom. Een flinke stam, waar stevig in gezaagd en gehakt was. Ik weet niet of dat opzettelijk gebeurd was, als een soort kunstobject. Maar de stam stond nog stevig in de aarde verankerd, dus ga ik er van uit dat de boom ziek was en de kroon niet meer te redden was. En dan toch, ineens, piepen er blaadjes uit iets wat eigenlijk volkomen dood leek. De natuur is vaak krachtiger dan we denken. Misschien komt na deze warme en droge zomer wel weer een groeispurt in de natuur. Wie zal het zeggen….?

8 thoughts on “Krachtig

  1. Natuur of mensenwerk, het ziet er goed uit.
    Bij het rooien van kleinere bomen is het een goed idee de stam te laten staan, sommige raken helemaal begroeid met kleine uitlopers en zien er prachtig uit.

  2. Schijnt dat tuincentra goede zaken doen. Velen gaan voor nieuwe aanplant voor de tuin, hebben niet het geduld om te wachten tot de plantjes zich weer – natuurlijk – herstellen.

  3. Toch zie je dat vaker, een boom de dood lijkt en wordt afgezaagd en daarna ineens week uitloopt. Ik geloof er ook in dat de natuur zo sterk is dat hij de mensheid overleeft.

Comments are closed.