Gezellig

Parijs-024Fransen zijn over het algemeen niet zo geneigd je bij hen thuis uit te nodigen. Ze gaan liever gezellig wat eten of drinken in een café. En als de zon schijnt, is het in Parijs een gekrioel van honderden mensen die in een park met elkaar afspreken en gezellig in het gras gaan picknicken. Of het zich gemakkelijk maken op één van de vele banken die overal staan. Deze dames speelden een spelletje. Niks anders dan ik zelf ook vaak doe op dinsdagmiddag. Zij hadden de schaduw van een boom gezocht en gebruikten een dienblad om op te spelen. Ik maakte een praatje en mocht een foto maken. En natuurlijk wenste ik hen beiden evenveel geluk bij het spel 😉

7 thoughts on “Gezellig

  1. Eigenlijk is dat niet eens zo’n slecht idee. Vroeger hadden we hier in het dorp 50 café’s nu nog maar een stuk of 10, terwijl de bevolking alleen nog maar gegroeid is.

  2. Ze wonen vaak in piepkleine hokken en dan is het logisch dat ze lekker in een van die mooie parken gaan zitten. In veel buitenlanden is het niet gebruikelijk om mensen bij je thuis uit te nodigen voor koffie/thee of een borrel. Men gaat naar een etablissement en dat is dan ook weer heel goed voor dat etablissement.

Comments are closed.