Knapzak

In 2008 moest ik na de borstkanker operatie ook nog bestraald worden. Dat gebeurde in de Daniël den Hoedkliniek, hier in Rotterdam.
De verzekering voorziet in zo’n geval voor ziekenvervoer, maar Leo en ik besloten op eigen gelegenheid te gaan. We zetten dan de auto bij een halte van de tram die bijna tot voor het ziekenhuis rijdt.
knapzakDe eerste keer had Leo een katoenen tasje bij zich. Ik vond dat vreemd, waar had hij die nou voor nodig? Maar wat bleek? Eenmaal in de tram toverde hij uit die tas van allerlei lekkers. De ene dag was het een krentenbol, dan weer een stukje chocola of een sultana. Ook had hij meestal een pakje chocomel of appelsap bij zich en zeker als het heet was ook nog een flesje water. Elke dag, en dat meer dan 30 keer, was het iets anders. Ik had natuurlijk al snel in de gaten dat die knapzak altijd mee moest. Het werd een beetje een soort van handelsmerk. En zo werd die bestraling weliswaar nog geen feestje, maar wel een heel stuk minder vervelend.
Ook onderweg zagen we nog wel eens wat. Dan lag er een groot schip bij de Erasmusbrug, dan weer waren er allerlei evenementen in aanbouw. En op de terugweg namen we wel eens een ijsje of gingen we nog even de stad in.
Bestraald worden moet ook dit keer weer. Misschien minder vaak, maar toch. Maar die knapzak wordt vast weer van stal gehaald.

11 thoughts on “Knapzak

  1. Ben benieuwd wat Leo dit keer gaat verzinnen 😀
    Schoonzus en zwager gingen ook altijd op eigen gelegenheid, gelukkig viel alles (bestraling en chemo) mee, er kon ook regelmatig een lunch volgen.

  2. Wat een fijne man heb jij dat die zo zorgzaam is en aan dat soort dingen denkt. Wees er zuinig op hoor die zijn er niet zoveel.

  3. Het zijn de kleine dingen die het doen. Gelukkig heb jij daar oog voor en Leo ook. Ik hoop heel erg, dat de knapzak ditmaal niet zo vaak als toen gebruikt hoeft te worden.

  4. Heel veel sterkte en succes met de operatie en de lange nabehandeling! 😘

Comments are closed.