Eitje

Vele jaren geleden wilde een gast in een hotel een “Zwei-und-ein-halb Minuten Ei”. Dat lukte niet en dus reageerde hij nogal luidruchtig en boos.
Hadden ze nu maar in dat hotel dit leuke eitje gehad. Dan was een zachtgekookt ei een… eitje geweest. Want je doet dit bij je eieren in de pan, voegt koud water toe en zet ze op. Na een tijdje hoor je “In Holland staat een huis”. Wie z’n ei super zacht gekookt wil, haalt het er dan uit. Nog even wachten en er klinkt zachtjes “Twee emmertjes water halen”, dan is het wit stevig maar de dooier nog zacht en precies zo als ik mijn eitje graag eet. Wacht je tot het “Wilhelmus” klinkt, dan zijn de eieren netjes hardgekookt, maar nog niet groen. Hier kan een kookwekker niet tegenop!

7 thoughts on “Eitje

  1. Dit klinkt als een tovermachine waar ook nog geluid uitkomt (-:
    Gek als ik ben op blauw/wit is dit een echt hebbeding!

  2. Overigens ben ik van mening dat eieren in Duitsland volgens DIN gekookt dienen te worden. “Fraulein…ist dieses Ei laut DIN gekocht”?

Comments are closed.