Net iets anders…

Onderweg zie je soms dingen, waarvan ik dan denk “dat zou vaker gebruikt moeten worden”. Zoals dit, wat wij laatst in Diergaarde Blijdorp zagen.
Daar zitten tussen de diverse dierenverblijven natuurlijk afscheidingen. Maar gelukkig zijn dat niet de houten bouwmarkt schuttingen, maar is het op een veel mooiere manier opgelost. Bij de ibissen en papegaaien stond deze hoge wand. Zo te zien bestaat die uit een rasterwerk met een soort fijn kippengaas, dat is opgevuld met grond. En dat is nu mooi begroeid met een donkergroene laag mos. Het oogt heel natuurlijk, zal vermoedelijk veel warmte vasthouden en geluidwerend zijn. In de diergaarde is de muur tamelijk hoog, maar ik dacht dat het in een particuliere tuin ook goed zou werken. Mooie natuurlijke muur, waar binnen de kortste tijd van alles uit komt groeien. Of waarin je zelf iets kunt planten. Zou het uitvoerbaar zijn?

4 thoughts on “Net iets anders…

  1. Dat gaat vrij eenvoudig. Het is meestal geen grond, maar een soort doek welk uiteindelijk word opgegeten door wortels en mossen, die op die manier weer een voedingsbodem vormen met alle stof en vuil en algen.

  2. Het lijkt me goed te doen. Vooral omdat de meeste afscheidingen in tuinen niet hoger dan 2 meter mogen zijn van de gemeentes. Je moet het natuurlijk wel goed vastzetten tussen palen of zoiets.

Comments are closed.