Recept

Noten zouden goed zijn voor je. Ze bevatten veel eiwitten, onverzadigd vet en geven snel een gevuld gevoel. Dus wordt een handje noten elke dag gepropageerd.
Sinds wij een airfryer hebben, kopen we meestal ongebrande cashewnoten en pinda’s en branden die dan zelf. De cashewnoten gaan zo rauw in de bak. Ik bak ze op 170 graden gedurende 3x 3 minuten en daarna nog 2 minuten. Tussendoor schud ik ze goed om. Ze worden mooi bruin en smaken heerlijk.
Pinda’s koop ik bij de toko, gepeld en zonder bruin velletje. Die brand ik niet alleen, maar voorzie ik ook van een heel dun kruidenlaagje:
in een schaal 200 gram pinda’s omhusselen met een halve theelepel olie. Daarna bestrooien met een mengsel van
halve theelepel (gerookt) paprikapoeder, halve theelepel knoflookpoeder, kwart theelepel hete paprika of cayennepeper, kwart theelepel gemalen peper, kwart (tot halve) theelepel zout. Alles heel goed omhusselen, zodat elk nootje een laagje kruiden krijgt.
Dan brand ik ze op dezelfde wijze als de cashewnoten.
EET SMAKELIJK!!

Bewaren

2 thoughts on “Recept

Comments are closed.