Ergernis

Elke weggebruiker kent toch wel dit bord, MOET het kennen. Toch zien we dat mensen het volkomen negeren. Op de parkeerplaats bij de supermarkt kun je alleen parkeren door de auto met de neus schuin naar het midden te zetten, waar betonnen randen zijn geplaatst. Wanneer je weg wilt rijden, moet je dus altijd achteruit rijden. Vanzelfsprekend kijk je goed uit en let je op het achteropkomend verkeer dat vanzelfsprekend voorrang moet krijgen. Staan er grote auto’s of busjes geparkeerd, is het vaak een nogal onoverzichtelijk gebeuren. Maar wie goed kijkt, rustig is en beheerst weg rijdt, heeft er geen problemen. Maar wat als er fietsers komen die dit bord negeerden, die rijden zo tegen het verkeer in. En dat is volkomen onverwacht. Ik zeg er dan wat van en meestal wordt me dat niet in dank afgenomen. Bemoeial is nog wel de vriendelijkste term die ik hoorde, maar ook z..kwijf, tr.t werd geroepen. Of “nou en…., boeien….!”, “he je dr last van dan…?”
Stel dat je zo iemand aanrijdt… Niet de schade is het ergste, maar dat iemand gewond raakt terwijl je er niks aan kon doen, lijkt me traumatisch.

Bewaren

Bewaren

5 thoughts on “Ergernis

  1. Ik schrik ook altijd erg van onverwachte fietsers en wandelaars maar gek genoeg maak ik in hun plaats dezelfde fout. Mes culpa

  2. Ja, het is soms bar gezellig op straat. Laatst was ik in Assen nog een mongool, terwijl ik absoluut niks fout deed. Stond netjes rechts van de weg te wachten tot iemand uit een parkeerkom weg kon rijden, zodat ik mijn auto op dat plekje kon zetten.
    Mocht niet van de bijrijder van een automobilist. Hij hing uit het raampje te schreeuwen in het voorbijrijden. Ruimte zat om langs te rijden was er. Ook heb ik wel eens een volkomen over de rooie meneer met zijn vuisten hamerend op de motorkap gehad. Straat met eenrichtingsverkeer en ik reed goed, hij niet. Dus bleef ik rustig wachten en ging natuurlijk niet achteruit. Dat wilde hij per se en ik deed dat niet. Dus daar werd hij heel erg boos om. Ik deed gauw de centrale deurvergrendeling aan, want ik zag mezelf al uit de auto gesleurd worden. Na een tijdje van alles tegen mij te hebben gebruld, ging hij weer terug naar de auto en reed toen toch zelf maar achteruit. Sommige mensen zouden liefdevol verpleegd moeten worden in een goeie inrichting 😉

  3. Het lijkt me verschrikkelijk om iemand aan te rijden. Ooit heb ik een hondje aangereden, buiten mijn schuld. Dat beestje jankte en ik draaide helemaal door. Ik vond het zo erg. Gelukkig is het goedgekomen.

Comments are closed.