Reizen

Op onze computer staan duizenden foto’s, die zelden of nooit meer bekeken worden. Jammer, want er zitten soms heel leuke tussen, die ik best wil delen.
Vandaag ga ik terug naar 2001, toen wij een reis naar Vietnam maakten. Dit is mijn impressie van Hanoi.
Hanoi vond ik een relaxte stad. Het verkeer was druk, maar iedereen reed langs elkaar heen. Sierlijk slingerden bromfietsers en fietsers langs auto’s en vrachtwagens.
Allerlei waren werden aangeboden, dingen gemaakt. Er waren hele straten van maar één soort winkeltjes. Levendig, kleurrijk, rommelig en lawaaiig. Maar vooral vrolijk, na alle ellende van de lange oorlog, de armoe. Je kon de hoop op betere tijden bijna voelen. Ik kon er geen genoeg van krijgen en was ’s morgens heel vroeg al buiten, waar ik keek naar gymmende mensen. Ik rook de geur van versgebakken brood, hoorde het getimmer en geklop van de ambachtslieden. Het maakte heel veel indruk op me. Hoe zou het er nu zijn?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

5 thoughts on “Reizen

  1. Helaas kan ik je foto’s niet zien, internet is erg slecht hier. Wij zijn ook in Vietnam geweest en ook ons viel het op dat de mensen daar zo gericht zijn op de toekomst, het verleden afgesloten.

  2. Volgens mij hebben die mensen gewoon een andere instelling naar het leven toe. Het zou jammer zijn als ze verwesteren…

  3. Ah, wat zal dat een indrukwekkende reis geweest zijn. En wat een compleet andere wereld die ons toch enigszins bekend voorkomt vanwege de actualiteit in de 60er jaren.

Comments are closed.