Geen klagen

Laatst was ik met wat administratie bezig, toen ik ook meteen maar eens naging hoeveel ik vorig jaar nou aan ziektekosten had betaald. Zoals elke Nederlander betaal ik natuurlijk maandelijks mijn premie. Eerlijk gezegd, dat is geen kattenpis, maar een flink bedrag. En ook het eigen risico gaat vrijwel elk jaar voor een deel op. Er zijn altijd wel medicijnen die betaald moeten worden, steunzolen die niet vergoed worden of wat dan ook.
Vorig jaar was ik voor het eind van januari natuurlijk al door dat eigen risico heen. Ga maar na, twee weken ziekenhuis, twee keer ambulancevervoer, operatie, revalidatie. De rekeningen daarvoor tikten lekker aan. Maar uiteindelijk kwam ik tot de slotsom dat ik “slechts” het eigen risico had moeten betalen. Alle kosten, bij elkaar gelijk aan een luxe auto, werden gedekt door de verzekering.
Nou zijn er mensen, die dan zeggen dat je het inmiddels zelf betaald hebt, met al die hoge premie. Ja, dat klopt, maar dan had ik al 14 jaar die premie opzij moeten leggen. En dan nog was ik er niet mee uitgekomen, want in 2008 is er ook een behoorlijk bedrag voor mijn ziektekosten uitgegeven.
Het is natuurlijk een zinloze berekening, maar al die klagers mogen zich best eens realiseren, dat het in Nederland helemaal niet zo slecht geregeld is. Dat het soms misschien wel beter kán, maar dat het in andere landen beslist vaak veel slechter is.

Bewaren

5 thoughts on “Geen klagen

  1. We kunnen het allemaal nog ophoesten en als ik morgen in het ziekenhuis terechtkom wat me verleden winter overkwam dan krijg ik alle zorg die nodig is, en dan ook goede!

  2. Je betaald de hoofdprijs hier, maar je krijgt er wel wat voor terug…

  3. Precies. Als er iets ernstigs aan de hand is zoals bij jou en een paar jaar geleden bij mijn echtgenoot, dan realiseer je je hoe bevoorrecht we hier nog steeds zijn. Ja, oké, je betaalt inderdaad een flinke duit aan premie, vooral als je wat extra’s laat verzekeren, en het eigen risico komt er meestal wel bij, maar als het echt fout gaat met je gezondheid dat ben je dolgelukkig dat je in Nederland woont. Geen geklaag van mij, hoor. Absoluut niet.

  4. Gelukkig kan ik het ook nog steeds betalen.
    En heb ik fijne zorgverleners aan huisarts en extra’s.

    Zonnige groet,

Comments are closed.