Keuzestress

Bron: Google afbeeldingen

Het overkomt me steeds vaker. Dan sta ik in een winkel en denk “Oh nee, wat moet ik kiezen? Is merk A het nou, of zou het beter zijn merk B te nemen. Of dat nieuwe, nee die daar achter…” Gisteren overkwam het me bij de roomboter. Vroeger lagen er stapels van één soort in het schap, nu kun je kiezen uit wel 12 verschillende soorten. Gewoon, bio, uit Nederland, Ierland, Bretagne, gezouten of juist ongezouten. En dan raak je snel het overzicht kwijt. En kwam ik met gezouten in plaats van ongezouten bioboter thuis. Dus terug naar de winkel. Gelukkig bleek het niet moeilijk om te ruilen, de dame van de servicebalie ging zelfs een nieuw pakje voor me halen.
Maar ja, volgende keer heb ik weer stress bij iets anders. Want ik zag al dat er nu wel 15 verschillende soorten mayonaise zijn, ik weet niet hoeveel soorten beschuit, havermout, jam, stroop of sap.
Vind je het gek dat ik soms terug verlang naar die goeie ouwe winkel op de hoek. Waar de kruideniersvrouw met helder wit schort je helpt en pakt van overzichtelijke schappen.
Met de geur van oude kaas en boterhamworst en het geluid van zo’n grote rode snijmachine “schliff, schliff”. En zo nu en dan een praatje over het weer….

Bewaren

6 thoughts on “Keuzestress

  1. Je word er tureluurs van, zoveel keus. Ik doe daarom graag mijn boodschappen in mijn vaste supermarkt, zowel in Nederland als in Frankrijk waar ik altijd dezelfe zaken koop.

  2. Ik kan me er wat bij voorstellen. Daarom pak ik altijd hetzelfde en kijk niet naar de andere merken om.

  3. Leuke foto! Zo kan ik het me inderdaad nog herinneren, zo was het bij de ViVo in de buurt. Keuzestress: nou, ik pak meestal hetzelfde, zoveel mogelijk biologisch, dat scheelt. En jam maak ik zelf 🙂

  4. Nee hoor, ik kan me het heel goed voorstellen, want ik heb het ook. Het staat me eigenlijk gewoon tegen. Waarom in vredesnaam moeten wij kiezen uit 35 soorten aardbeienjam? Ik koop dus maar gewoon hetzelfde elke week bij AH en kijk niet eens naar al die andere zaken. Zoveel mogelijk biologisch en het huismerk van AH. De rest moeten andere mensen maar uitproberen 🙂

Comments are closed.