Amerika

Eerlijk gezegd waren er maar vrij weinig lieden die de overwinning van Trump voorzagen, nog minder die het durfden voorspellen. Aan de vooravond van de uitslag zaten bij Jeroen Pauw aan tafel dames en heren te discussiëren alsof Hilary de verhuizer al kon bestellen. Alleen Marike Stellinga hield een slag om de arm: “hij kan natuurlijk nog altijd winnen”, maar bijna niemand die het geloofde. En nu is het dus toch gebeurd. Die enge man is de volgende president van de Verenigde Staten. Over een tijdje zullen we weten wat hij allemaal in petto heeft. En of hij waar gaat maken, wat hij  heeft beweerd. Dat is dus nog allemaal de vraag. En o, o, wat zal dat weer stof tot nieuwe discussies geven…

trump

klik op de foto om het hele gesprek terug te zien.

4 thoughts on “Amerika

  1. Een volk krijgt de leider die het verdient, zegt men. Ik ben huiverig en tegelijkertijd nieuwsgierig hoe hij het gaat doen.

  2. Ik probeer de moed niet te verliezen nu ik zie waar de helft van de Amerikanen zijn stem van hoop op verbeterin heeft uitgebracht. Verder probeer ik op mijn manier de wereld om ime heen een beetje mooier en beter te maken

  3. Zo zie je maar weer….. Maar toen Ronald Reagan werd gekozen dacht ook iedereen dat het een ontzettende ramp zou worden. Hij werd toch een van de beste na-oorlogse presidenten. De uitslag is volgens mij een wake-up call voor politici in een heleboel landen en zeker die in Europa. Ze kunnen niet langer om ontevreden bevolking heen.

Comments are closed.