Messenleggers

messenleggers Nee, thuis hadden we ze niet. Maar messenleggers hoorden wel bij de uitzet van mijn zus. Destijds vond ik het een toppunt van “chique”. Later, toen ik mijn eigen spullen ging kopen, vond ik ze vooral overbodig. Ik heb ze dan ook nooit gehad.
Deze set lijkt me ook niet al te vaak uit de doos gehaald. Het was vast een geijkt huwelijkscadeau, waar je jaren later met weemoed naar kijkt.

“Och ja, nog van tante en oom gekregen. Wat lief. Maar ja, wat doen we ermee?” Naar de rommelmarkt dus!

3 thoughts on “Messenleggers

  1. Wij hadden thuis ook zo’n doos met kristallen dingen. Soms werden ze nog gebruikt ook, heel soms. We hadden ook een set houten messenleggers. Die moet hier ergens in huis zijn.

  2. Ik ruimde laatst een kast op en vond ook nog een doos met van die kristallen dingen. Uit de erfenis van mijn ouders afkomstig. Wat moet je ermee? Maar ach…. het neemt niet veel plaats in en wellicht dat iemand er ooit nog iets mee kan.

Comments are closed.