Afval

Als je niet oppast, kom je bijna om in het afval. Om alles zit tegenwoordig wel plastic. Sinds enige tijd proberen we dat consequent te scheiden. Dat levert elke week zakken vol plastic troep op. Je kunt natuurlijk al die verpakking weigeren. Maar dat vergt wel enige aanpassing in je leven.

 

 

Maar het kan! Een tijdje geleden waren we bij een lezing van Emily-Jane Lowe-Townley, die een afvalloos leven met man en 3 kinderen in praktijk brengt. Ik geloof niet dat ik echt helemaal afvalloos zal worden. Daar moet je je toch wel helemaal op instellen. En om zelf tandpasta, wasmiddel en schoonmaakmiddelen maken…. nee, daar zie ik geen been in.

Maar boodschappen doen we eigenlijk altijd al met een stevige tas, die al jaren in gebruik is. En in mijn handtas zit standaard een opvouwbaar tasje, dat scheelt toch weer zo’n plastic gevalletje. Ach, alle beetjes helpen nietwaar?

One thought on “Afval

  1. Zeker, alle beetjes helpen en als het jou een goed gevoel geeft dan is dat ook mooi meegenomen. Hetzelfde geldt voor beleefdheid en vriendelijkheid tegen wildvreemde mensen. Het heft natuurlijk nooit de narigheid van oorlog en ellende in de wereld op, maar heel misschien kun je het verschil maken voor een paar lui.

Comments are closed.