Muizen

Midden in alle rommel van onze kamer renovatie liep er ineens een muis(je) over de vloer. Niks om bang voor te zijn, maar het is toch een beetje vies, vind ik. Zo nu en dan hoorden we hem  rommelen en er lagen ook wat keuteltjes. Tijd voor een muizenval dus. Alsof ie het geroken had, want sinds ik die heb geplaatst, hebben we geen muis meer gezien.

Dat we ze misschien al veel langer in huis hadden, bleek toen we ook een grote doos op zolder opruimden. Bovenop lagen wat knutselspullen, onder tussen penselen, plakband en verf, twee pakken macaroni. Ooit bedacht om dat gebruiken voor een collage, maar eigenlijk helemaal vergeten. Nou die muizen niet hoor! In alle rust hebben ze de twee pakken compleet en totaal opgepeuzeld. Ons restte niets anders dan twee lege zakken, met een keurig geknaagd gaatje erin.

5 thoughts on “Muizen

  1. Ooit op kamers had ik ook een muis en toen ik dat aan de huisbaas meldde dacht jij dat hij grappig was door te zeggen dat ik nu wel meer huur moest betalen nu ik ging samenwonen.

    Groetjes,

    Dorothé

  2. @Wieneke: van die macaroni hebben ze niet veel kunnen piesen 😉 Maar ik ben ze ook liever kwijt dan rijk. Goed schoongemaakt daarna dus!!

  3. Zeker vies, want muizenpies stinkt enorm. Ik vind het schattige beestjes en ben er zeker niet bang voor, maar ze moeten wel het huis uit.

Comments are closed.