Parade

Bij het woord parade denk je misschien meteen aan nogal wat militair vertoon. Aan Moskou en het Kremlin, met norse politici, starend naar raketten en ander oorlogstuig.
Maar het kan ook anders. Een parade van feestende mensen, extra mooi gekleed of in klederdracht. Zoals wij in Lusheng zagen, toen we tien jaar geleden in Zuid China waren. Een enorm groot en beroemd festival. Tientallen groepen deden mee. Prachtig geklede meisjes, met zilveren hoofdtooien; mannen met enorme bamboe fluiten. En jongemannen met deze bizarre hoofdtooien. Uren hebben we gekeken, het was een prachtig schouwspel. Maar de betekenis van al die kledij is ons helaas ontgaan.

Ook op Stuureenfoto is Parade deze week het thema. Neem er gerust een kijkje en doe een keer mee.

One thought on “Parade

Comments are closed.