Opruimen

Je komt nog eens iets tegen tijdens al die opruimwoede in ons huis. Na de kookboeken en de bierboeken zijn nu de gewone boeken aan de beurt.

Gelukkig hebben we iemand gevonden die al die boeken wil hebben en ze verkoopt op een maandelijkse boekenmarkt. De opbrengst gaat naar een goed doel en zo kunnen wij er wel vrede mee hebben.
Maar sommige boeken mogen natuurlijk niet weg. Zoals “Gezworen kameraden” van Leon Uris. Dat boek kreeg Leo toen hij in 1958 eindexamen van de ULO had gedaan. Een klein briefje, maar met prachtige handschriften. en niet alleen het “hoofd der school” had zijn handtekening gezet, ook de leden van de oudercommissie. Kom daar nu nog eens om. Je mag nu al blij zijn met een geprint kattebelletje…

 

4 thoughts on “Opruimen

  1. Leuk ! Ik heb ook op de Marten Dijkhuis MULO gezeten, maar deed in 1968 eindexamen. Ik vond het een supersaaie school en bewaar er geen leuke herinneringen aan. Ze hadden wel een heel hoog slagingspercentage, dat dan weer wel. 🙂

  2. En hoe was het boek? Hier hebben we de aantekeningen van de leerkrachten uit de boeken gescheurd en de boeken weggedaan, want daar vonden ze niks aan.

  3. Thijmen zit op een Vrije School en daar hoort bij ieder overgangsrapport een op de persoon gerichte schets, tekening of mooie tekst bij, zeer zorgvuldig uitgekozen! Ik hoop dat Thijmen jaren later ook eens terug zal denken en waarderen zoals jullie dat nu doen.

Comments are closed.