Opruimen

Een nieuw jaar, nieuwe plannen. Er moet hier in huis het een en ander gebeuren. En dat gaat niet zo maar vanzelf. Je denkt “er moet nieuwe vloerbedekking komen” en dan begint de reeks van dingen die daarvóór allemaal gedaan moeten worden. Zoals de boekenkast opruimen. En daar ben ik nu mee bezig, te beginnen bij mijn kookboeken. Hoewel het me aan het hart gaat, heb ik toch al een behoorlijke schifting gemaakt.  

Maar wat moet er gebeuren met de overtollige boeken? Wie zou ze willen hebben? Geen idee, maar ik wil er niet mee lopen leuren. Even dachten we ze op een rommelmarkt te verkopen, maar het risico dat je er maar een paar verkoopt is vrij groot. En dan blijf ik nog met een heleboel boeken zitten. Dus heb ik ze aangeboden aan wat 2ehands (kook)boekenwinkels. En krijg ik daar geen respons van, dan gaan ze naar de kringloop. Maar ik heb in ieder geval wel een foto van alle boeken gemaakt. Daar kan ik dan nog eens naar kijken…

Zo en dan opnieuw aan de slag met de “gewone” boeken. En dat zijn er ook nogal wat!

PS: 3 keer raden wat ik gewonnen heb bij de Postcodeloterij: ja,ja een KOOKBOEK 🙁

3 thoughts on “Opruimen

  1. Bij onze bibliotheek was er laatst de mogelijkheid boeken in te leveren, die later werden verkocht voor Amnesty. Dat vond ik een goede gelegenheid om eens onze overvolle boekenkasten door te gaan…

  2. Wij hebben afgelopen vrijdag TIEN kartonnen dozen vol met prachtige boeken weggebracht naar de Kringloopwinkel. Je kijkt er echt nooit meer naar en de kasten puilen zowat uit. Niemand wil boeken hebben in mijn omgeving. Mijn vriendinnen zijn zelf allemaal vreselijk aan het opruimen en met auto’s vol spullen aan het wegbrengen. Het lijkt wel een soort virus 🙂

Comments are closed.