Ouderwets

Misschien is het nu ook in Tsjechië wel een ongewoon gezicht, want deze foto maakte ik in 2006 in Cesky-Krumlov. Toen werden daar nog kolen gestort en schepje voor schepje in de kelder geschoven. De wintervoorraad steenkool, die de huizen moeten verwarmen in de kille winters. Net zo als dat vroeger hier gedaan werd. Alleen werden bij ons thuis de kolen op zolder opgeslagen. En moest mijn vader dagelijks een kitje kolen halen. Geen kind die nu weet waar ik het over heb. Nostalgie, ja, maar of het nou ook “die goeie ouwe tijd” was? Geef mij maar een CV met thermostaat.

2 thoughts on “Ouderwets

  1. In de verhalen van Jip en Janneke komt het ook voor. Ik weet nog dat ik destijds uit moest leggen dat onze huizen vroeger werden verwarmd door kolen en niet door de centrale verwarming. De jongens konden zich er geen voorstelling van maken 😉

Comments are closed.