Kwetsbaar

Vorige week zaten we rustig een DVD te bekijken, toen we plotseling een doffe knal hoorden en het licht uitging. De halogeen verlichting sukkelde nog even door, dus we dachten dat er thuis kortsluiting was. Maar nee, in de hele wijk was het licht uitgevallen.
Overal even donker. Maar met de kerst nog in ons systeem, brandden er bijna overal wel wat kaarsjes.
Och het heeft wel wat, zo saampjes in het donker zitten. Al wordt het wel snel koud, want natuurlijk valt ook de pomp van de verwarming uit. En wat doe zo in het donker? Lezen kan niet, TV kijken, internetten, een CD-tje opzetten, het gaat allemaal niet meer.
En dan realiseer je hoe kwetsbaar onze maatschappij is. Niets werkt meer naar behoren. De (vaste) telefoon geeft geen toon en zelfs de mobiele telefoon is trager, door het uitvallen van Wifi-verbinding.
Koffie of thee zetten wordt een hele opgave. Als je tenminste nog op gas kookt, zoals wij gelukkig. Het vergt wel een beetje improvisatie.
Gelukkig was alles na een klein uurtje weer in orde, dus konden we weer “normaal” verder leven 😉 😉

One thought on “Kwetsbaar

Comments are closed.