Yoghurt-tulband

Dit recept is oorspronkelijk van Donna Hay, maar door mezelf een beetje aangepast. Ik vond hem iets te zoet en het suikerglazuur zeker te veel van het goede. Omdat de cake met olie gebakken wordt, blijft hij lekker mals. En, niet onbelangrijk, is hij cholesterol-vriendelijker dan cake met (room)boter . Bak hem in een tulbandvorm, omdat hij dan het beste gaar wordt.

180 ml olie (zonnebloem of arachide)
2 eieren
1 eetlepel fijn geraspte citroenschil
2 eetlepels citroensap
250 gram dikke (griekse) yoghurt
325 gr. basterdsuiker
270 zelfrijzend bakmeel
snufje zout

 

Verwarm de oven voor tot ca. 175-180 graden.
Doe olie, eieren, yoghurt, citroenrasp, citroensap en suiker in een kom. Meng door elkaar. Zeef de bloem met het zout boven de kom en roer alles door elkaar tot een dik beslag. Vet de tulbandvorm goed in, bestrooi met bloem of paneermeel en doe het beslag er in. Schud even zodat het beslag gelijkmatig in de vorm zit.
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de cake in ca. 35 – 45 minuten goudbruin. Test of het gebak gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Komt hij er helemaal droog uit, dan is de cake gaar.

 

2 thoughts on “Yoghurt-tulband

Comments are closed.